Stiri si noutati

OMV isi extinde activitatile de explorare in Atlantic, in largul coastelor Irlandei

OMV, lider in industria de petrol si gaze in Europa Centrala, isi extinde activitatile in Oceanul Atlantic, in largul coastelor Irlande, ca urmare a obtinerii, de catre OMV (Irlanda) Exploration GmbH, o subsidiara detinuta in totalitate de OMV, a unei noi licente de explorare de la Departamentul de Comunicatii, Resurse Naturale si Maritime, pentru o zona aflata in nord-vestul coastelor Irlandei.

Potrivit unui comunicat al companiei, noua licenta 2/05 este pentru o zona de mare adancime (2.000 m) in regiunea Rockall Trough, la circa 150 km in largul coastei Donegal si acopera patru blocuri, pe o suprafata de 932 kmp. OMV detine o participatie de zece la suta, impreuna cu alti parteneri, Shell E&P Ireland Limited (operator) si Eni Ireland BV. Noua licenta se adauga licentei 2/94, detinuta de aceiasi parteneri si cuprinde descoperirea de petrol de la Dooish, din anul 2002, care se afla in prezent intr-un proces de evaluare.

Un program de explorare va fi desfasurat in anii urmatori, iar in curand vor incepe si pregatirile pentru o analiza seismica 3D, la inceputul anului 2006.

"Suntem incantati de acordarea acestei licente, care ne va consolida pozitia in Atlantic, in largul coastelor Irlandei, asigurand oportunitati semnificative pentru dezvoltare", a afirmat Helmut Langanger, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil pentru Explorare si Productie.

OMV detine un portofoliu international echilibrat in domeniul Explorarii si Productiei, in 18 tari situate in cinci regiuni cheie: Dunarea si Marea Adriatica, Africa de Nord, Marea Nordului – Marea Britanie, Orientul Mijlociu/Marea Caspica si Australia/Noua Zeelanda. In urma achizitionarii a 51 la suta din Petrom, cea mai mare companie romaneasca din industria petrolului, volumul zilnic de productie al OMV este de aproximativ 345.000 boe, iar rezervele companiei totalizau circa 1,4 miliarde boe in decembrie 2004.

Cu vanzarile Grupului OMV de 9,88 miliarde de Euro si o forta de munca de 6.475 de angajati in 2004, cat si cu o capitalizare de piata de aproximativ 12 miliarde Euro, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala listata la bursa din Austria. In calitate de lider pe piata de petrol si gaze naturale din Europa Centrala, OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M), avand ca obiectiv atingerea unei cote de piata la 20 la suta pana in 2008. In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 18 tari pe cinci continente. In segmentul de gaz natural, OMV dispune de o retea de conducte de 2.000 km si transporta anual 43 miliarde m3 in tari precum Germania sau Italia. OMV detine fabrici de produse chimice si petrochimice si o participatie de 35 la suta la Borealis A/S, unul dintre cei mai mari producatori de polyelofine. Alte proprietati importante sunt, pe langa pachetul majoritar de actiuni la Petrom, 50 la suta la Econgas GmbH., 45 la suta la Consortiul de rafinarii Bayernoil, precum si 10 la suta din compania ungara MOL.

OMV dispune in prezent de peste 2.375 de statii de distributie in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de Rafinare si Marketing (comercializare) in regiunea Dunarii este in prezent de aproximativ 18 la suta. Petrom, cu o forta de munca de 50.737 angajati, s-a regasit in bilantul OMV pe anul 2004, iar in anul 2005 a contribuit deja pozitiv la rezultatele financiare ale grupului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *