Stiri si noutati

Parteneriat Rompetrol – Sterling Resources

Grupul Rompetrol, prin Upstream – Divizia de foraj si servicii la sonda, a demarat in Romania un parteneriat cu compania Sterling Resources (U.K.) Ltd. din Marea Britanie pentru asigurarea unor servicii de urmarire, inregistrare si analiza a datelor geologico-tehnice rezultate din forarea sondelor de petrol si gaze, informeaza un comunicat al Rompetrol.

Numite in limbajul de specialitate " Mudlogging ", aceste servicii ajuta la evaluarea cu instrumente de ultima generatie a resurselor petroliere si vor fi de un real folos operatorilor de concesiuni petrolifere din Romania.

"Prin acest nou serviciu oferit industriei, Rompetrol isi completeaza oferta si, in acelasi timp, se alatura contractorilor straini din domeniu. Iar selectionarea noastra de catre compania Sterling, care are o bogata experienta internationala, reprezinta aprecierea performantelor noastre", a declarat vicepresedintele Grupului Rompetrol, Bogdan Popescu.

Divizia de foraj si servicii la sonda a Rompetrol Upstream asigura, in conformitate cu politica manageriala a Grupului, o gama larga de servicii la standarde internationale – de la foraj de explorare, cimentarea, echiparea si testarea sondelor, pana la reparatia si reabilitarea sondelor sau stimularea formatiunilor productive. De altfel, pe acest segment, Rompetrol are o experienta recunoscuta international de peste 30 de ani.

"Initierea acestor servicii va duce la aparitia de noi locuri de munca pentru tinerii absolventi ai institutiilor specializate de invatamant superior si pentru tehnicienii romani cu experienta in domeniu. In viitorul apropiat, specialistii nostri vor putea asigura si in Romania servicii suplimentare de foraj si reparatii la sonde ", a precizat Gheorghe Georgescu, managerul Diviziei de foraj din cadrul Grupului Rompetrol.

Grupul Rompetrol N.V. este un grup industrial romanesc privat, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Romania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, cu interese adiacente in explorare, productie si alte servicii pentru industria petroliera cum ar fi foraj, constructii, transporturi, etc.

Grupul are peste 7.300 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de 1,61 miliarde dolari in 2004, urmarind sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere integrate din regiune si sa obtina o pozitie puternica in bazinul Marii Negre.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *