Stiri si noutati

Peugeot: profituri mai reduse dec?t estimarile initiale, pentru anul 2005

PSA Peugeot Citroen SA a anuntat, pentru anul 2005, o cifra a vanzarilor cu 0,3 la suta mai mari decat cele din anul 2004, cifra vanzarilor situandu-se la 3,39 milioane de vehicule, mult sub estimarile initiale, informeaza AP.
Profiturile de exploatare sunt estimate la 3,4 procente. In urma cu trei luni, Peugeot, al doilea producator european de autovehicole dupa Volkswagen, a estimat o marja a profitului "de aproximativ patru procente", de la precedenta estimare cuprinsa intre patru procente si 4,5 procente, reducerea datorandu-se majorarii preturilor materialelor semifabricate.
Pe pietele europene, vanzarile companiei franceze s-au redus cu 2,9 procente, in trimestrul patru. In afara Europei, vanzarile s-au majorat cu 8,4 procente, in anul 2005, adica peste 30 la suta din totalul vanzarilor, cu peste un sfert comparativ cu aceeasi perioada de acum doi ani. Marja de exploatere a fost de 4,1 la suta, pentru prima jumatate a anului 2005.
Rivalul local Renault a raportat, saptamana trecuta, o crestere a vanzarilor cu 1,7 la suta, pe glob, datorita vanzarilor subsidiarelor Dacia si Renault Samsung Motors din Coreea de Sud. Nucleul vanzarilor Renault a scazut cu 2,6 procente, in anul 2005.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *