Stiri si noutati

Philips si-a vandut activitatile de productie de monitoare catre TPV

Intr-o noua tranzactie in care este implicat un concern asiatic din domeniul IT, grupul olandez a anuntat, vineri, ca si-a vandut activitatile de productie de monitoare catre concernul taiwanez TPV care va deveni astfel cel mai mare producator mondial de monitoare, informeaza site-ul vnunet.com.

TPV a platit grupului Philips 357,8 milioane dolari intr-o tranzactie in urma careia firma taiwaneza a preluat facilitatile de productie a monitoarelor CRT si a celor cu ecran plat detinute de Philips in Ungaria, Brazilia, Taiwan si China, precum si participatiile detinute de Philips in cadrul partenerilor sai OEM din Europa Occidentala.

"Acest parteneriat marcheaza un pas important in transformarea activitatilor Philips din domeniul echipamentelor electronice de larg consum de la activitati orientate spre volum de vanzari spre activitati orientate spre inovare si marketing", a declarat Gottfried Dutiné, membru al echipei manageriale de la Philips. La randul sau presedintele TPV, Jason Hsuan, a salutat aceasta alianta care "semnaleaza atingerea de catre TPV a obiectivului sau strategic pe termen lung, acela de a fi cel mai mare producator mondial de monitoare PC, precum si un salt inainte in strategia noastra de a ne diversifica gama de produse din zona dispozitivelor de afisare cu ecran plat". 

TPV va devei cel mai mare producator mondial de monitoare PC cu o productie de 35 milioane unitati pe an. Tranzactie este doar ultima dintr-un lung sir de preluari demarate de firme de IT din regiunea Asia-Pacific. Cel mai rasunator exemplu este preluarea activitatilor de productie de calculatoare personale ale IBM de catre rivalul chinez Lenovo.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *