Stiri si noutati

Portofoliul de produse cu valoare adaugata mare al Mittal Steel Iasi va creste cu 20 la suta

Compania Mittal Steel Iasi va creste portofoliul de produse cu valoare adaugata mare, cu 20 la suta, ca urmare a certificatului de calitate primit de la American Petroleum Institute (API), luna trecuta, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Rompres. 

 Certificatul API 5L este acordat de API pentru produsele care pot fi utilizate in sectorul de titei si gaze din industria petroliera. API este singurul institut din lume care acorda certificate pentru produsele folosite in industria petroliera.

 "Primirea acestui certificat ne permite sa intram pe piete noi, din Orientul Mijlociu, Africa si tarile scandinave si ne va ajuta sa participam la licitatiile pentru cele mai importante proiecte ale companiilor petroliere", a declarat General Manager al Mittal Steel Iasi, Regie Paul.

Mittal Steel Iasi (fosta Tepro) a incercat sa obtina Certificatul API 5L pentru produsele sale, de zece ani. In mai 2005, o echipa de experti in audit a American Petroleum Institute a venit la Iasi pentru a evalua normele de calitate ale Mittal Steel Iasi, in vederea acordarii certificatului API 5L. Timp de opt zile lucratoare, echipa a verificat departamentele de productie, servicii tehnice, calitate, materiale, mentenanta, vanzari si resurse umane pentru a evalua conformitatea cu normele de calitate ISO 9001 si capacitatile de testare pentru tevile cu diametru de 4"si 8", pentru care Mittal Steel Iasi a cerut certificarea.

Echipa si-a prezentat raportul la API SUA si in data de 15 iunie API a confirmat ca Mittal Steel Iasi poate livra tevi sudate pentru industria petroliera, avand inscriptionata monograma oficiala API.

Mittal Steel este cea mai mare companie siderurgica integrata din lume. Compania a luat nastere din unirea Ispat International N. V. si LNM Holdings N.V., fiind prezenta in 14 tari, pe patru continente. In Romania, compania detine Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Hunedoara si Mittal Steel Roman.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *