Stiri si noutati

Presedintele grupului Samsung castiga aproape 75 milioane de dolari din cresterea actiunilor companiei

Presedintele grupului Samsung, Lee Kun-hee, a obtinut un profit de 74,79 de milioane de dolari americani (75,24 de miliarde de woni ), in urma evolutiei favorabile inregistrate luna trecuta de actiunile companiei sale, pe piata bursiera.

Castigul se datoreaza unei cresteri puternice, la bursa locala, a actiunilor grupului Samsung, a declarat agentiei de presa Yonhap operatorul de bursa al Coreei de Sud. Cresterea s-a manifestat incepand cu data de 3 mai, a mai aratat acesta.

Actiunile lui Lee Kun-hee, cu o valoare initiala de 1,39 de mii de miliarde woni, au crescut incepand de joi cu 5,69 de procente, respectiv 75,24 de miliarde woni, fata de data de 3 mai, potrivit bursei coreene. In acest interval, indicele KOSPI (Korea Composite Stock Price) a castigat 8,4 procente.

Lee a castigat 70,5 miliarde woni din investitii in Samsung Electronics Co., 2,53 de miliarde woni cu investitii in Samsung Corp. si 240 de milioane woni cu Samsung Securities.

Cresterea spectaculoasa la bursa coreeana a fost resimtita si in cazul altor companii. Astfel, patronul Hyundai Motor Group, Chung Mong-koo a avut un castig de 4,66 de procente, respectiv 60,7 miliarde de woni. In acelasi, timp, insa, Chung a suferit pierderi de 20,8 miliarde woni, provocate de investitiile in compania INI Steel Co.

De asemenea, presedintele grupului LG, Koo Bon-moo, a inregistrat un castig de 10,99 de procente, echivalentul a 46,33 miliarde woni, din investitiile in LG Group, dar si pierderi de patru milioane woni, cu LG International Corp.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *