Stiri si noutati

Primele modele ARO Crosslander expuse la showroom-ul Max Motors

 ARO Crosslander a lansat miercuri, langa Bucuresti, prima reprezentanta exclusiva, MAX MOTORS, in cadrul unui eveniment la care a luat parte patronul Cross Lander, John Perez, oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti si ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), dar si reprezentanti MAX MOTORS.

 Showroom-ul expune 15 masini ARO, din modelele ARO 224, ARO 246, ARO 264, ARO 330, CL 244x (autospeciala cu motor Ford).

Unul dintre reprezentantii tehnici ai companiei a aratat, referitor la modelul 243 ca trebuie refacut testul de impact si ca, de asemenea, modelul a trecut cu o saptamana in urma testul de ancorare a centurii. Reprezentantul a mai precizat ca, in ceea ce priveste respectarea unora dintre standarde, se pot accepta derogari, pentru o singura clasa, pentru masinile care nu se fabrica in numar foarte mare.

Potrivit fisei tehnice, modelele ARO 324 ANT-M si 330 ANT-M functioneaza pe motorina, pe alimentare cu pompa de injectie, cu un consum de ulei intre 4 si 5,9 litri. De asemenea, consumul de motorina este de 11,5 l/100 de kilometri, la 90 de km/h, respectiv de 12 l/100 de kilometri, iar pentru deplasarile urbane, de 13 l, respectiv 13,5 l/100 de kilometri. Cele doua modele au o capacitate a rezervorului de 95 de litri. 

 Modelele 240ANT-M, 241ANT-M, 243ANT-M, 244ANT-M, respectiv 246ANT-M folosesc, de asemenea, motorina, pe alimentare cu pompa de injectie, au rezervorul de 95 de litri, iar motorul consuma intre patru si 5,9 litri de ulei. Consumul este de 11 l/100 de kilometri, la 90 de km/h, respectiv de 12,5 l/100 de kilometri, urban.

 John Perez a aratat cu acest prilej ca, in prezent, nu mai exista nici o problema din punct de vedere al AVAS-ului. Presedintele AVAS, Gabriel Zbircea, nu a fost de fata pentru a face publica si opinia institutiei pe care o conduce.

 In discursul sau, Perez a mentionat si ca lucratorii din fabrica incep sa realizeze ca, daca fac un produs mai bun, il pot vinde oriunde.

Pe 3 iunie, in Miami, Florida, in prezenta unor reprezentanti ai guvernelor roman si american, printre care Subsecretarul de Stat al Departamentului Comertului din Statele Unite, William H. Lash al III-lea ambasadorul Romaniei la Washington, Sorin Dumitru Durcaru si atasatul comercial al Ambasadei Romaniei, Dan Enache, au asistat la primul test-drive al autovehiculului off-road Cross Lander 244X, autovehicul construit in Romania, dar destinat pietei americane. Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Romaniei a exprimat sprijinul de care se bucura acest proiect din partea guvernului roman, iar William H. Lash a subliniat importanta parteneriatului dintre SUA si Romania.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *