Stiri si noutati

Privatizarea Romgaz va incepe in a doua jumatate a anului 2006

Privatizarea producatorului national de gaze naturale Romgaz nu se va finaliza in acest an, termenul fiind sfarsitul anului 2006, a declarat marti, cu ocazia unui seminar dedicat pietei gazelor naturale din Romania, ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut ?eres.

"Privatizarea va incepe undeva in a doua jumatate a anului 2006, chiar mai tarziu", a spus Codrut ?eres.

Ministrul a subliniat ca societatea nu poate fi privatizata doar cu catre un investitor strategic, fiind posibila si folosirea pietei de capital. Totusi, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a cerut prelungirea cu o saptamana a termenului, in urma unei plangeri a unui consultant.

Codrut ?eres a declarat ca privatizarea Romgaz nu ar trebui sa includa si serviciile de depozitare, acestea urmand sa ramana in administrarea statului, prin crearea, probabil, a unei noi societati.

In ceea ce priveste Distrigaz Nord si Distrigaz Sud, ?eres a explicat ca cei care au preluat societatile, Ruhr Gas, respectiv Gaz de France, s-au obligat prin contract sa acorde reduceri de 15 la suta la preturile de distributie in prima perioada de reglementare (2005 – 2007).

"Pentru acest lucru vor trebui sa investeasca tot capitalul social- 182 milioane euro, respectiv 128 milioane euro in modernizarea retelei de distributie", a precizat Codrut ?eres.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *