Stiri si noutati

Renault Nissan Rom?nia a v?ndut 25.000 de autovehicule de la inceputul anului

Vanzarile de autovehicule ale filialei Renault Nissan Romania au atins marti nivelul de 25.000 de unitati, de la inceputul acestui an, potrivit unui comunicat al companiei.
Au fost comercializate pe piata romaneasca in acest an 23.000 de autovehicule Renault si 2.000 de autovehicule marca Nissan, Renault aflandu-se in acest moment pe prima pozitie a clasamentului marcilor de import si pe locul doi pe piata auto totala, dupa Dacia.
Vanzarile Renault s-au dublat fata de perioada similara a anului trecut, una din cinci masini importate in Romania purtand semnul rombului.
In cazul marcii Nissan, cresterea fata de 2004 este de 43 la suta, cele mai vandute modele ale constructorului japonez fiind Primera si Almera (cu cate 500 unitati vandute), urmate de Pathfinder – aproximativ 250 unitati vandute.
"Explicam aceasta crestere printr-o conjunctura favorabila comertului cu autovehicule – reducerea impozitului pe venit, intarirea puternica a leului, programul de innoire a parcului auto si finantarile incurajatoare", a declarat directorul general Renault Nissan Romania, Nicolas Ianculescu.
De asemenea, reteaua de dealeri Renault a continuat sa se dezvolte in 2005, marca franceza fiind vanduta prin intermediul a 33 de dealeri, in timp ce autovehiculele Nissan sunt comercializate prin intermediul a 23 de dealeri.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *