Stiri si noutati

Sebastian Vladescu: Procuratura a fost sesizata pentru scurgerile de informatii privind privatizarea BCR

Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, a declarat, luni, la Palatul Victoria, ca Parchetul a fost sesizat de Comisia pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane referitor la unele scurgeri de informatii in cursul negocierilor cu potentialii cumparatori.
In cadrul unei intalniri cu reprezentantii societatii civile pe tema transparentizarii achizitiilor publice si contractelor de privatizare, Vladescu, care este si presedintele Comisiei de privatizare a BCR, a spus ca toti potentialii cumparatori ai bancii au cerut clauze "extrem de stricte" pentru confidentialitatea ofertelor. "Fiecare dintre potentialii cumparatori ai BCR au cerut expres ca pretul oferit – indiferent daca se va califica pentru cumparare – va ramane strict confidential", a afirmat Sebastian Vladescu.
La randul sau, premierul Calin Popescu-Tariceanu, prezent la intalnire, a explicat ca a fost deranjat de aparitia in presa a unor informatii din cursul negocierilor pentru privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de cei interesati, in conditiile in care el insusi nu poate avea acces la astfel de date.
Reprezentantii societatii civile au precizat ca doar contractul final de privatizare a bancii ar trebui facut public si nu datele de pe parcursul negocierilor.
Saptamana trecuta, presa centrala a publicat date din cursul procesului de negociere privind privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de potentialii cumparatori ai bancii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *