Stiri si noutati

Tarom va controla sistemele de presurizare de la aparatele Boeing din dotare

Compania romana de transport aerian, Tarom, va demara controale la sistemele de presurizare si climatizare ale celor noua aparate Boeing 737 pe care le detine, a declarat directorul general al companiei Tarom, Cristian Becerescu, potrivit Biroului de Presa al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Declaratia directorului general al TAROM intervine in urma accidentului survenit duminica in Grecia la un aparat de acest tip al companiei cipriote Helios.

 "Boeing-urile detinute de Tarom sunt aparate noi, fiind achizitionate in doua transe in 1997 si ulterior in 2000-2001, si sunt supuse periodic controalelor, insa, in urma catastrofei aviatice care a avut loc in Grecia, am decis sa demaram controale suplimentare, in special la sistemele de climatizare si presurizare", a spus Cristian Becerescu.

Directorul general al Tarom a precizat ca verificarile se vor derula pe Aeroportul International Bucuresti-Otopeni, pe masura ce avioanele Boeing vor fi disponibile.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei efectuata de autoritatile elene, aparatul Boeing 737 detinut de compania cipriota Helios a inregistrat probleme la sistemele de presurizare si climatizare, chiar inainte de prabusirea in Grecia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *