Stiri si noutati

Toyota va construi o noua uzina in Canada

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp. va construi o noua uzina in Canada, cea de a saptea sa uzina din America de Nord, a declarat luni presedintele firmei japoneze, anunt care semnaleaza contrastul dintre situatia constructorilor auto japonezi si rivalii americani General Motors si Ford, informeaza AP.

"Ne aflam in faza finala a planurilor", a declarat Katsuaki Watanabe, a carui nominalizare a primit saptamana trecuta aprobarea actionarilor. Watanabe nu a oferit alte detalii ci a subliniat ca un anunt oficial va fi facut in scurt timp.

Anuntul confirma speculatiile potrivit carora Toyota Motor Corp., al doilea mare constructor auto din lume, va construi o noua uzina in America de Nord, regiune in care inregistreaza o crestere a vanzarilor si a profiturilor. Cotidianul "Wall Street Journal" a informat in editia sa de luni ca Toyota s-a decis sa construiasca o noua uzina la Woodstock, Ontario.

Toyota are deja trei uzine de asamblare in SUA, cate una in statele Kentucky, Indiana si California, o a patra urmand sa fie inaugurata in Texas in anul 2006. In plus firma japoneza mai opereaza cate o uzina in Mexic si Canada. La acestea se adauga noua uzina Toyota, inaugurata recent in Cehia precum si noile uzine din Texas si China ce vor fi inaugurate in 2006 si 2007, precum si proiectele pentru noi uzine in Thailanda si Rusia.

Performantele puternice inregistrate de Toyota pe piata din America de Nord intervin intr-un moment in care marii rivali americani General Motors Corp. si Ford Motor Co. trec printr-o perioada dificila. Ambele companii americane au redus mai multe mii de locuri de munca, iar GM a anuntat ca va inchide mai multe uzine desi nu a dat alte detalii. Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s Ratings Services a anuntat recent ca a scazut ratingul acordat datoriilor celor doua companii sub nivelul investment grade, la nivelul junk status.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *