Stiri si noutati

Volkswagen si Chrysler vor sa produca in comun un monovolum

Constructorii auto Volkswagen AG si Chrysler, filiala grupului auto germano-american DaimlerChrysler AG, discuta in prezent o posibila cooperare pentru productia unui mic monovolum marca VW destinat pietei americane, dezvaluie editia de marti a cotidianului german "Handelsblatt".

Potrivit cotidianului citat, pana in prezent nu s-a semnat nici un document oficial, insa conducerea si consiliul de administratie de la DaimlerChrysler si-au dat acordul de principiu pentru acest proiect, urmand ca acordul sa fie oficializat la urmatoarea editie a Salonului Auto de la Frankfurt, ce va avea loc luna viitoare.

"Handelsblatt" informeaza ca discutiile sunt purtate de Dieter Zetsche, viitorul CEO de la DaimlerChrysler si Wolfgang Bernhard, cel care se ocupa de dezvoltarea marcii VW pentru grupul Volkswagen. Anul trecut Wolfgang Bernhard, unul din fostii locotenenti ai lui Dieter Zetsche, a parasit DaimlerChrysler pentru Volkswagen.

DaimlerChrysler si-a majorat vanzarile pe piata americana in urma cresterii vanzarilor de minivanuri, in special cunoscutele Dodge Caravan, Chrysler Town si Country. In schimb Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, se confrunta in ultimii ani cu o scadere a vanzarilor pe piata americana, printre altele si datorita faptului ca din gama sa de automobile lipsesc unele modele, cum este cazul monovolumelor, de importanta strategica pe piata americana.

"Handelsblatt" dezvaluie ca noul autovehicul ar urma sa fie elaborat plecand de la noua versiune a modelului Chrysler Voyager, care va parea pe piata in 2007. In plus cele doua companii lucreaza deja si la alte proiecte comune, in afara celui referitor la noul monovolum. In curand marca Dodge, detinuta de filiala Chrysler, ar urma sa inceapa sa comercializeze, in afara SUA, o masina compacta echipata cu un motor Volkswagen.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *