Stiri si noutati

A fost incheiata cea mai mare tranzactie din sectorul american al telecomunicatiilor

Compania americana de telecomunicatii AT&T Inc. a anuntat, duminica seara, preluarea concurentei sale BellSouth Corp., pentru suma de 67 miliarde dolari in actiuni, tranzactie care va conduce la reaparitia fostului gigant american din sectorul telecomunicatiilor American Telephone and Telegraph, informeaza AFP. Pentru fiecare actiune BellSouth, grupul AT&T va oferi 1,325 actiuni proprii.

Pe baza valorii de 27,99 dolari inregistrata de actiunile AT&T vineri seara, oferta este de 37,09 dolari pentru fiecare actiune BellSouth, adica o prima de 18 procente comparativ cu valoarea de 31,46 dolari inregistrata de actiunile BellSouth vineri seara. Noua companie va avea 70 milioane abonati la serviciile de telefonie fixa, 54,1 milioane abonati la serviciile de telefonie mobila si aproximativ 10 milioane abonati la serviciile de Internet in banda larga, in aproximativ 22 de state americane pe care va opera. Cu o capitalizare bursiera de 150 miliarde dolari, noua entitate se va plasa cu mult in fata numarului doi, firma Verizon, care are o capitalizare bursiera de 93 miliarde dolari.

Tranzactia, cea mai mare de acest fel din sectorul american al telecomunicatiilor, a fost aprobata de consiliile de administratie ale celor doua societati si urmeaza sa fie supusa aprobarii actionarilor si autoritatilor americane din domeniul concurentei, urmand ca operatiunea sa se finalizeze in aproximativ 12 luni. In anul 1999, fostul MCI WorldCom Inc. s-a declarat de acord sa plateasca 115 miliarde dolari pentru preluarea Sprint Corp., insa tranzactia fost blocata de autoritatile federale americane. Intr-un comunicat comun, cele doua companii au estimat ca prin fuziunea lor vor putea realiza economii totale de aproximativ 18 miliarde dolari, in ritm de doua miliarde dolari pe an pana in 2008 si de trei miliarde dolari pe an incepand cu 2010.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *