Stiri si noutati

Air Liquide Romania va investi peste zece miliarde euro pentru exploatarea unei unitati de separare a aerului, in colaborare cu Saint Gobain

Air Liquide Romania va asigura in Calarasi proiectarea, instalarea si exploatarea unei noi unitati de separare a aerului, in valoare de peste zece milioane euro, in colaborare cu Saint Gobain, potrivit datelor oferite de companie.

Aceasta unitate, care va produce oxigen si azot, va dispune de o capacitate suplimentara, pentru deservirea si a altor clienti industriali, atat din Romania cat si din partea de nord a Bulgariei. Unitatea va furniza pana la 2.000 de m3/ora de azot pentru Saint Gobain, pornirea ei fiind prevazuta pentru trimestrul III 2006.

Air Liquide Romania va implementa, pentru site-ul de productie Saint- Gobain, unitati de electroliza de tip HYOS pentru producerea unei cantitati de circa 100 m3/ora de hidrogen. Productia de hidrogen si azot va fi utilizata de Saint-Gobain pentru asigurarea unei atmosfere inerte de protectie, utilizata la trecerea sticlei printr-o baie de staniu (acest tip de sticla fiind destinat geamurilor folosite in constructii).

"Noua noastra capacitate de productie ne va permite sa ne intarim pozitia in Europa Centrala", a declarat directorul general Air Liquide Romania, Dragos Popa.

Divizia de sticla a grupului Saint Gobain a realizat o cifra de afaceri de aproape 4,4 miliarde de euro in 2004, avand 37.000 de angajati, in 39 de tari.

Cu o prezenta in peste 70 de tari, Air Liquide furnizeaza gaze industriale si medicale, precum si servicii asociate acestora. Fondata in 1902, Air Liquide numara circa 36.000 de angajati. Cifra de afaceri a atins in 2004 valoarea de 9,37 miliarde de euro, dintre care 80 la suta- investiti in afara Frantei. Compania este prezenta in Romania din 1999 prin divizia de gaze industriale si medicale a grupului, printre colaboratori numarandu-se Erdemir Romania, Yarnea, Inergy Automotive Systems, Otelinox, Compa-Piroux,etc.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *