Stiri si noutati

?apte investitori au depus oferte pentru preluarea pachetului majoritar la BCR

Comisia de privatizare a BCR a anuntat, luni, ca, pana la ora 17.00, termenul limita de depunere a ofertelor pentru privatizarea bancii, au fost primite sapte oferte angajante pentru achizitionarea pachetului de 61,8825 la suta din capitalul social al BCR.
Ofertele angajante au fost depuse de Dexia (Belgia), Erste Bank AG (Austria), BNP Paribas (Franta), Banco Comercial Portugues (Portugalia), Deutsche Bank AG (Germania), Banca Nationala a Greciei (Grecia) si Banca Intesa (Italia).
Numarul si calitatea bancilor ofertante reflecta nivelul de interes pe care l-a suscitat la nivel international privatizarea BCR, precum si eficienta si transparenta procesului de due-diligence. In ultimele doua luni si jumatate, BCR a asigurat tuturor investitorilor acces la informatiile necesare privind banca, prin cele patru camere de date, si a organizat vizite in filiale si in centrala bancii, potrivit Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
“Suntem multumiti ca exista un interes deosebit de puternic pentru BCR, din partea unora dintre cele mai importante banci din Europa. Suntem increzatori ca procesul de privatizare va avea un impact benefic asupra economiei romanesti si va accelera integrarea sistemului bancar din Romania in cadrul celui european”, a declarat presedintele Comisiei de privatizare a BCR, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Ofertele angajante vor fi deschise pe 18 octombrie, orele 17.00, dupa care vor fi evaluate de Comisia de privatizare, in conformitate cu grila adoptata. Comisia de privatizare va anunta, public, numele candidatilor selectati care vor fi invitati sa participe la ultima etapa a procesului de privatizare, indata dupa analiza documentelor de participare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *