Stiri si noutati

Arcelor fuzioneazã cu Severstal pentru a contra Mittal

Grupul siderurgic european Arcelor a anuþat, vineri, fuziunea cu compania rusã Severstal, operaþiune menitã a contracara oferta ostilã a Mittal, informeazã AFP.
Arcelor mai urmãreºte prin aceastã miºcare sã creeze numãrul unu mondial din industria oþelului.
Severstal, al treilea producãtor de oþel din Rusia, este listat la Bursa de Valori din Moscova.
Grupul siderurgic Mittal Steel Co., cel mai mare producãtor mondial de oþel, ºi-a majorat, în urmã cu o sãptãmânã, oferta ostilã de preluare pentru rivalul european Arcelor SA de la 18,6 miliarde euro, anterior, la 25,8 miliarde euro, majorarea intervenind a doua zi dupã ce grupul condus de Lakshmi Mittal a lansat în mod oficial oferta de preluare a Arcelor.
De asemenea, Mittal Steel s-a declarat dispus sã mute la Luxemburg sediul noului grup siderurgic, în condiþiile în care în prezent sediul social al Arcelor este la Luxemburg, iar sediul grupului Mittal este la Rotterdam (Olanda).
Prin preluarea Arcelor, Mittal vrea sã creeze cel mai mare producãtor mondial de oþel, un conglomerat cu o valoare de piaþã de aproximativ 40 miliarde dolari ºi 322.000 de angajaþi în întreaga lume.
Un eventual mastodont format din Mittal ºi Arcelor ar putea produce aproximativ 140 milioane tone de oþel pe an, controlând 12 procente din piaþa mondialã.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *