Stiri si noutati

?ase proiecte rom?nesti au ramas in competitie si pot atrage peste 700.000 de euro prin programul european eTEN

?ase proiecte romanesti au ramas in competitie si pot atrage peste 700.000 de euro prin programul european eTEN, a declarat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

La Ziua Informarii eTen 2005, organizata de Ministerul Comunicatiilor cu sprijinul Comisiei Europene, din luna martie, au participat 65 de companii, dublu fata de anul trecut. "In acest an 25 proiecte cu participare romaneasca au fost inscrise la Comisia Europeana pentru a obtine finantare prin programul eTen, cele 37 de firme si institutii romanesti partenere in cadrul acestor proiecte solicitand peste 2 milioane euro. Dintre acestea, sase proiecte la care participa si companii si institutii din Romania au fost declarate eligibile si ar putea atrage finantari europene, din care aproximativ 730.000 euro ar reveni firmelor romanesti. ", a spus ministrul comunicatiilor.

Jumatate dintre proiecte la care participa opt parteneri din Romania se axeaza pe oferirea de servicii de eGovernment, unul isi propune sa ofere servicii electronice in domeniul eHealth, unul servicii de eLearning, iar unul servicii electronice pentru sectorul IMM-urilor.

Pentru apelul de propuneri lansat anul acesta, la Comisia Europeana au fost depuse electronic in jur de 170 de proiecte, acestea fiind analizate de catre o comisie formata din 58 de experti-evaluatori din 20 de state. In functie de punctajul obtinut in urma evaluarii si de bugetul disponibil, consortiile vor fi invitate la negocieri pana la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie.

Bugetul eTEN alocat apelului de propuneri din 2005 este de 45,3 milioane Euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *