Stiri si noutati

Austriecii vor face cea mai mare investitie directa din Rom?nia la Suceava

Doua firme austriece ar urma sa realizeze in judetul Suceava, incepand din 2006, cea mai mare investitie directa din Romania estimata la o jumatate de miliard de euro, a declarat prefectul de Suceava, Orest Onofrei.
Prefectul a spus ca firmele austriece Eger si Holz Industrie vor construi in judet mai multe fabrici de prelucrare a lemnului, iar investitiile se vor cifra la 500 de milioane de euro. Orest Onofrei a spus ca cele doua firme vor infiinta fabrici de parchet melaminat, pal si pal melaminat si vor folosi ca materie prima deseurile din lemn, jumatate provenind din import iar restul de la procesatorii autohtoni.
El a precizat ca, intr-o prima etapa, vor fi create 1.100 de noi locuri de munca directe si de patru ori mai multe locuri de munca indirecte. Prefectul de Suceava a mai spus ca cele doua firme austriece vor mai construi in Radauti un hotel de trei sau patru stele, cu 100 de camere si sali de conferinte.
Orest Onofrei a subliniat ca aceste investitii vor putea fi realizate numai in conditiile in care autoritatile locale si Guvernul vor respecta angajamentele privind sprijinirea proiectului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *