Stiri si noutati

BAA va depune o noua oferta pentru Aeroportul de la Budapesta

Operatorul aeroportuar britanic BAA a anuntat, luni, ca va depune o oferta pentru 75 la suta din actiunile Aeroportului international de la Budapesta, refuzand insa ofere detalii cu privire la pretul pe care are de gand sa-l ofere, informeaza Reuters.
Un purtator de cuvant al BAA a declarat ca firma britanica intentioneaza sa depuna o oferta in cursul zilei de luni 14 noiembrie, ultima zi in care pot fi depuse oferte pentru Aeroportul de la Budapesta. Sursa citata a refuzat insa sa faca orice comentarii cu privire la valoarea ofertei.
Agentia ungara pentru privatizare (APV) a lansat in luna octombrie 2005 o noua licitatie pentru privatizarea a 75 de procente minus o actiune din Aeroportul international de la Budapesta, la scurt timp dupa ce a anulat precedenta licitatie. Aceasta prima procedura de licitatie a atras o oferta de aproximativ doua miliarde dolari, insa a fost anulata dupa ce Curtea de Apel din Ungaria a declarat-o invalida deoarece APV nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu toti angajatii aeroportului, inainte de inceperea privatizarii, asa cum prevedea legislatia.
La noua runda de licitatie, APV a invitat aceleasi cinci companii care s-au calificat in cea de a doua etapa a precedentei licitatii. Aceste cinci firme sunt: BAA (cel mai mare operator aeroportuar din Marea Britanie), Macquarie Airports Holdings (Australia), Hochtief (grup german din domeniul constructiilor), Fraport (operatorul aeroportului Frankfurt) si Copenhagen Airports A/S (Danemarca).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *