Stiri si noutati

BP si Hindustan Petroleum vor construi o rafinarie in India

Compania petroliera britanica BP PLC si grupul indian Hindustan Petroleum Corp. au semnat joi seara un scrisoare de intentie pentru constructia unei rafinarii in valoare de trei miliarde dolari in statul indian Punjab, informeaza AP.
Noua rafinarie va fi unul din proiectele majore pe care cele doua companii intentioneaza sa le deruleze impreuna prin intermediul unui joint venture detinut in proportii egale. Noua rafinarie va avea o capacitate de productie anuala de cel putin noua milioane tone, va fi localizata in apropiere de orasul Bhatinda, 250 de kilometri nord-vest de capitala New Delhi, urmand a demara productia in 2009.
Acordul a fost semnat de presedintele Hindustan Petroleum, M. B. Lal si de directorul executiv pentru rafinare si marketing de la BP, John Manzoni. In plus scrisoarea de intentie include si dezvoltarea de activitati comune de marketing pentru sustinerea operatiunilor de rafinare.
Hindustan Petroleum este a doua mare companie petroliera indiana in timp ce BP este al doilea grup petrolier din lume, in termeni de capitalizare de piata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *