Stiri si noutati

BT Maxim – cel mai performant fond de investiţii ?n decembrie 2005

BT Maxim, unul dintre fondurile administrate de către BT Asset Management SAI SA, subsidiară a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost în luna decembrie 2005 cel mai performant de pe piaţa fondurilor de investiţii, cu o creştere a valorii unităţii de fond de 2,44 la sută, conform datelor raportate de Uniunea Naţională a Organismelor de Plasament Colectiv/ UNOPC/, informează Banca Transilvania.
La doar cinci luni de la momentul lansării (august 2005), activele nete ale fondului de investiţii BT Maxim au atins valoarea de 15,7 milioane RON, în condiţiile în care numărul de investitori se apropie de 550. Pe parcursul celor cinci luni, creşterea înregistrată de o unitate de fond a fost de 23,3 la sută (date valabile pentru 20 ianuarie 2005).
BT Asset Management SAI SA este una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, având ca obiect principal de activitate administrarea investiţiilor. Înfiinţată în anul 2005, societatea deţine, conform datelor de la sfârşitul anului trecut, o cotă de 6,3 la sută din piaţa fondurilor deschise de investiţii.
Pe lângă BT Maxim, BT Asset Management S.A.I. S.A. are în administrare încă două fonduri de investiţii: BT Clasic, care este fond diversificat, cu profil preponderent monetar şi risc scăzut, având în prezent aproape 150 de investitori, active nete în valoare de 11 milioane RON şi o creştere de 6,3 la sută în cinci luni de la data lansării, precum şi BT Invest 1, care este un fond închis de investiţii, destinat investitorilor calificaţi.
BT Maxim si BT Clasic sunt produsele BT Asset Management S.A.I., care se distribuie prin intermediul reţelei teritoriale a Bancii Transilvania, formată din 215 sucursale şi agenţii. Acestea se adresează în principal pieţei de retail şi reprezintă o alternativă de investiţii şi economisire pentru clienţi, în contextul aşteptărilor referitoare la cursul descendent al randamentelor instrumentelor clasice de plasament.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *