Stiri si noutati

Bursa de Valori Bucuresti – topul bursier al randamentelor in saptamana 12-19 mai

Principalii emitenti la Bursa de Valori Bucuresti nu s-au bucurat in aceasta saptamana de evolutii pozitive. Scaderile au fost un element obisnuit pentru cele mai lichide dintre societati, preferatele celor mai multi dintre jucatorii de la BVB. Cea mai mare scadere a fost inregistrata, in saptamana 12-19 mai 2006, de SIF4 – SIF Muntenia, 13,21%, 1,38 lei la inchiderea sedintei de vineri.

Pe penultima pozitie s-a clasat SIF1 – SIF Banat Crisana, minus 12,66%, pret final vineri 2 lei, cu 0,29 lei mai putin decat la inceputul saptamanii. O alta companie importanta, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), a ajuns la 0,0800 lei, scadere de 11,11%, o suta de lei vechi pierdere in interval de 5 zile.

Dintre SIF-uri, cel mai putin a scazut SIF5 – SIF Oltenia, doar 3,76%, in timp ce SIF2 – SIF Moldova a pierdut 6,33%, iar SIF3 – SIF Transilvania a scazut 9,13%. Scadere importanta a fost consemnata si la SNP Petrom, 5,56%. Pe scadere au incheiat si Flamingo International Bucuresti, Socep, Oltchim, Excelent, SSIF Broker, BRD, Aerostar, Policolor, Turism, hoteluri, restaurante Marea Neagra (EFO) si nu numai.

In acelasi timp, unele societati au inregistrat cresteri insemnate: 38,67% pentru Carbid – Fox Tarnaveni, 10% pentru Comelf Bistrita, 6,69% pentru Rompetrol Well Services. Banca Transilvania, Banca Comerciala Carpatica si Impact Bucuresti, societati intens tranzactionate in general, au incheiat de asemenea cu cateva procente in plus fata de saptamana precedenta celei analizate.

 

Sursa: SMART financial – www.SMARTfinancial.ro &copy

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *