Stiri si noutati

CA IB Asset Management a infiintat un fond de investitii care ofera posibilitatea accesarii pietelor de capital externe

CA IB Asset Management a infiintat primul fond de investitii care va oferi posibilitatea efectuarii de plasamente pe piete de capital externe, informeaza CA IB Asset Management.

Potrivit comunicatului, Europa Obligatiuni este primul fond deschis de investitii denominat in euro, reducand la minimum riscul de devalorizare a investitiei in fond, in raport cu moneda unica europeana, risc caracteristic fondurilor ce efectueaza plasamente numai pe piata interna.

"Cu o politica de investitii orientata cu precadere catre plasamente in obligatiuni guvernamentale din Uniunea Europeana, fondul se va adresa in special investitorilor cu un apetit scazut pentru risc si care doresc sa faca o investitie in moneda unica europeana", a declarat directorul general al CA IB Asset Management, Florin Dolea.

Fondul va deveni operational la 1 august 2005 si va putea plasa pana la 20 la suta din activele sale pe piata romaneasca in obligatiuni de stat, certificate de trezoreria si alte instrumente de venit fix. 

 "Prin intermediul fondului Europa Obligatiuni, HVB Bank ofera acum investitorilor din Romania oportunitatea sa participe, printr-o investitie minima, la plasamente pe piete europene de capital altfel inaccesibile micilor investitori", a afirmat Presedinte HVB Bank Romania, Dan Pascariu.

CA IB Asset Management este o companie de administrare a investitiilor detinuta de Capital Invest GmbH si HVB Bank Romania. Societatea a fost lansata in anul 2004 cand a obtinut autorizatia de functionare din parte Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. CA IB Asset Management este in curs de preluare in administrare a doua fonduri deschise de investitii administrare pana in prezent de Quadrant Asset Management.

Capital Invest GmbH, membra a HVB Group, este societatea austriaca de administrare a fondurilor de investitii detinuta de Bank Austria Creditanstalt, una dintre cele mai importante institutii financiare din Europa. Capital Invest are o vasta experienta in Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in principalele tari din regiune si avand sub administrare active totale de peste 21 miliarde euro.

In cadrul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru regiune, cu 900 de sucursale in 11 tari. HVB Bank Romania este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt, banca prezenta in Romania inca din septembrie 1998.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *