Stiri si noutati

Cea mai mare investitie din judetul Mures din 2005 apartine SNGN Romgaz Medias

    Cea mai mare investitie din judetul Mures, inceputa in anul 2005, apartine Societatii Nationale a Gazelor Naturale Romgaz Medias, care deruleaza un program de investitii in valoare de 63 milioane de euro, transmite corespondentul Rompres. Programul SNGN Romgaz prevede punerea in functiune a 40 de statii de gaze naturale cu trietilenglicoli, pana in trimestrul III al anului 2006.
    Ultima investitie data in folosinta este cea din localitatea mureseana Botorca, unde a fost construita cea mai mare statie de uscare gaze naturale cu trietilenglicoli din Transilvania.
    Statia are o capacitate de prelucrare de pana la 2,5 milioane normal metri cub/zi gaze naturale si are o valoare de aproximativ 150 de miliarde de lei vechi (15.000.000 RON). Aceasta este cea de-a sasea statie din cele 40 prevazute in programul investitional al Romgaz.
    A doua investitie importanta din judetul Mures, aflata in derulare, este un proiect ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare) in valoare totala de 28 milioane euro, beneficiarul fiind Regia Autonoma Aquaserv Targu Mures.
    Proiectul vizeaza reabilitarea statiei de tratare a apelor uzate din Targu Mures, in valoare de aproximativ 8,5 milioane de euro, reabilitarea statiei de tratare a apei potabile, in valoare de 11,2 milioane euro, reabilitarea statiei de tratare a apelor uzate, in valoare de 8,5 milioane de euro si extinderea retelei de canalizare, in valoare de 5,7 milioane de euro.
    Programul ISPA de la Targu Mures este unul dintre cele mai mari din tara si vizeaza imbunatatirea infrastructurii de mediu in Targu Mures, precum si reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea sistemului de alimentare cu apa, canalizare si epurare a apelor uzate orasenesti.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *