Stiri si noutati

Compania Distrigaz Sud are un nou actionar majoritar

Ministerul Economiei si Comertului a aprobat luni actul de novatie pentru transferul pachetului majoritar de actiuni al societatii Distrigaz Sud, detinut de compania Gaz de France, catre Romania Gas Holding B.V., potrivit unui comunicat MEC remis luni Rompres.

Noul proprietar majoritar al companiei de distributie a gazelor este Romania Gas Holding B.V., afiliat al Gaz de France, la care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare /BERD/ si International Finance Corporation /IFC / detin cate 10 la suta.

Contractul de novatie a primit aprobarea MEC, conform prevederilor contractului de privatizare a Distrigaz Sud incheiat in data de 31 mai 2005 si presupune transferul celor 51 la suta din pachetul de actiuni detinut la Distrigaz Sud, precum si drepturile si obligatiile contractuale.

BERD si IFC au achizitionat cate 10 la suta din pachetul de actiuni al companiei holding, ceea ce le asigura, conform Gaz de France, cate o cota de cinci la suta din actiunile detinute la Distrigaz Sud.

Compania Romania Gas Holding B.V. are statut de afiliat al Gaz de France si se afla sub controlul grupului francez. Gaz de France si-a exprimat intentia de a-si asuma in nume propriu continuarea indeplinirii obligatiilor contractuale asumate prin contractul de privatizare, ca urmare a angajamentului luat la privatizarea Distrigaz Sud de a controla direct sau indirect orice afiliat al grupului Gaz de France care ar putea detine participatii in Distrigaz Sud.

Pachetul de actiuni detinut de MEC, respectiv 49 la suta, a ramas neschimbat.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *