Stiri si noutati

Divergentele politice din Rom?nia au efect negativ asupra tarii si asupra investitorilor germani

Romania pierde foarte mult prin discutiile repetate despre alegeri anticipate, prin divergentele dintre presedintele tarii si primul-ministru, care sunt privite ca fiind contraproductive pentru evolutia tarii, iar toate aceste discutii au efect negativ asupra imaginii Romaniei si influenteaza investitorii germani, a declarat pentru Rompres directorul general al Camerei de Comert Romano- Germane, Dirk Rutze.
"Ar fi de dorit ca, pe viitor, presedintele si primul ministru sa arate mai multa unitate, pentru ca altfel credem ca interesul investitorilor germani pentru Romania nu va spori", a spus Dirk Rutze.
Acesta este de parere ca persistenta acestor discutii deranjeaza mediul de afaceri.
"Avem intelegere pentru discutii si divergente politice, dar cand astfel de subiecte persista, acest lucru deranjeaza mediul de afaceri", a adaugat acesta.
Reprezentantul investitorilor germani din Romania este de parere ca atragerea de catre Romania a investitorilor straini este conditionata de politica de la nivel national cat si de la nivel local, care in opinia sa trebuie sa fie una constructiva, "nu numai declarativ ci si prin actiuni care pot fi dovedite in competitia internationala".
Acest lucru presupune si o dezvoltare a infrastructurii, de spatiile industriale la preturi rezonabile care sa fie puse la dispozitia investitorilor, precum si de o deschidere mai mare a administratiei nationale si a celei locale.
"Constatam tot mai des cu ingrijorare ca derularea problemelor administrative, cum ar fi restituirea TVA-ului catre firme, nu se desfasoara suficient de exact si la timp, asa cum asteapta investitorii germani", a precizat Dirk Rutze.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *