Stiri si noutati

Ericcson a investit la Solectron Timisoara intr-o linie de echipamente de telecomunicatii

Compania suedeza Ericsson, furnizor de echipamente de telecomunicatii, a inaugurat, miercuri, la Timisoara, in cadrul fabricii Solectron, o linie pentru fabricarea unor echipamente de telecomunicatii de ultima generatie care va genera circa 100 de noi locuri de munca.

"Este o confirmare a industriei romanesti de IT&C faptul ca azi la Timisoara a fost inaugurata o linie de productie pentru echipamente de ultima generatie, care pot oferi operatorilor de telefonie fixa acces la Internet in banda larga, dar si posibilitatea ulterioara de extindere pentru Voice Over IP (voce prin internet), a declarat, miercuri, la Timisoara, ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy, la inaugurarea noii linii. Unul din potentialii clienti ai echipamentelor aplicate pe noua linie ar putea fi Romtelecom.

Oficialii celor doua companii nu au dorit sa ofere informatii despre nivelul investitiilor realizate de Ericsson la Timisoara si nici alte detalii tehnice legate de noua capacitate.

"Incepand productia Engine Acces Ramp in Timisoara, Ericsson isi consolideaza pozitia de lider pe piata romaneasca, durata de livrare a noilor echipamente catre clientii locali si regionali fiind redusa simtitor. Acesta colaborare reprezinta o realizare majora pentru Ericsson in Romania, mai ales ca aceste produse nu se vor adresa numai pietei locale ci si pietei externe", a spus Karl Thedeen, vice presedinte Ericsson Wireline.

Directorul general al companiei Solectron, Gianluca Testa, a declarat ca noua linie va genera circa 100 de locuri de munca, in prezent Solectron numarand circa 3.000 de angajati.

Estimam pentru anul fiscal urmator care se incheie la 31 august 2006 o crestere a cifrei de afaceri cu circa 10-15 la suta, a spus Testa.

Directorul general al Solectron a mai precizat ca fabrica are peste 15 clienti importanti din piata de telecomunicatii, iar lansarea acestei noi linii va aduce alti 3-4 clienti.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, Solectron Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 55 milioane euro si un profit net de 22 milioane euro.

Firma americana Solectron Corporation este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru producatorii de echipamente electronice pe plan mondial, in Romania incepandu-si activitatea in anul 1997 cand a deschis fabrica de la Timisoara. Solectron produce aparatura electronica, de telefonie fixa si mobila, aparate pentru control medical, centrale telefonice, subansamble si componente finale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *