Stiri si noutati

Etapele privatizarii ROMARM ar putea dura p?na la un an si jumatate

Etapele privatizarii celor 16 filiale ale Romarm ar putea dura intre 9 luni si un an si jumatate, a precizat, miercuri, Pavel Matiu, directorul acestei institutii, in cadrul unei conferinte de presa.
"Etapele de privatizare pentru filiale ar putea dura, optimist vorbind, circa 9-10 luni, iar pesimist, sau mai bine spus realist, intre un an si patru luni si un an si jumatate", afirma directorul ROMARM.
El a adaugat ca, inca din 2004, filialele au fost scoase la privatizare, in prezent pentru toate acestea existand scrisori de intentie care vizeaza asocieri, cumparari de active sau achizitii integrale.
Printre cei interesati de filialele Romarm se numara firme de prestigiu international pe piata de armament precum Glock, Steyer, sau Rheinmetal.
In plus, exista o solicitare din partea unei firme straine de a crea o societate mixta la Electromecanica din Ploiesti pentru constituirea unui centru de productie de rachete antitanc de ultima generatie.
De asemenea, un grup american de firme este interesat sa privatizeze patru filiale ale Romarm, a mai spus Matiu.
El a adaugat insa ca procedurile de privatizare ale celor 16 filiale sunt complexe, pentru ca partea romana urmareste atat transparenta tranzactiilor ce vor fi efectuate cat si obtinerea unui pret bun. "Noi nu vrem sa scapam cu orice pret de aceste filiale" a spus Matiu, care a adaugat ca ofertele celor care considera Romarm un "zacamant de fier vechi" nu vor fi luate in considerare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *