Stiri si noutati

Firme din Canada, Italia si Germania, interesate de armamentul produs la Cugir

Firme din Canada, Italia si Germania sunt interesate sa achizitioneze munitie de tip NATO fabricata la Cugir, fiind purtate discutii avansate in acest sens, potrivit conducerii societatii UM Cugir.

Deocamdata, s-a trecut la productia loturilor de omologare pentru calibrele 5,56 mm si 7,62 mm – omologare produs si omologare utilaje -, urmand ca acestea sa fie certificate de firma BAE SISTEM din Marea Britanie.

Potrivit directorului general al societatii UM Cugir, Toader Ulise, firma britanica isi va da verdictul referitor la certificarea produselor in maxim doua luni. De mentionat ca, in perioada urmatoare, la Cugir va fi receptionat si fluxul de fabricatie pentru munitie de calibrul 12,7 mm.

Conducerea societatii cugirene sustine ca si-au manifestat deja intentia de a achizitiona produse fabricate aici firmele SNC TEC, din Canada, si FIOCCHI, din Italia. In ceea ce priveste firma germana WALTHER, aceasta a cumparat deja 1.500 de pistoale montate la Cugir, in speta pistoale cu gaz si cu bila de cauciuc.

Potrivit directorului general Toader Ulise, in luna octombrie a acestui an, va avea loc la Cugir lansarea pistolului Walther P99, de calibru 9 mm, montat la fabrica din aceasta localitate. Se doreste ca pe viitor sa fie extinsa colaborarea cu firma germana, prin fabricarea la Cugir a tuturor partilor metalice de la pistoalele companiei germane, precum si montarea lor tot aici.

Fabrica de Arme din Cugir a fost infiintata in anul 1799, sub denumirea de Fabrica de Fier si Otel. In prezent, numara peste o mie de angajati si are asigurate comenzi pana in 2007.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *