Stiri si noutati

Ford si grupul Peugeot-Citroen continua colaborarea pentru dezvoltarea de motoare Diesel

Ford Motor Company si grupul PSA Peugeot-Citroën au anuntat a patra faza a proiectului de cooperare pentru motoare diesel, odata cu lansarea a doua familii noi de motoare usoare si eficiente, create pentru vehiculele lor comerciale, informeaza Romcar, importatorul Ford in Romania.
Programul a fost lansat in 1998. De atunci, mai mult de patru milioane de motoare au fost produse, transformand parteneriatul Ford Motor Company – PSA Peugeot Citroën in cel mai mare producator de motoare din lume.
Faza a patra a acestei cooperari a necesitat o investitie comuna de 332 milioane de euro pentru dezvoltarea celor doua noi motoare si a fost lansata de Lewis Booth, vicepresedinte Ford Europa si Jean-Martin Folz, presedinte la PSA Peugeot Citroën. Amandoi au descris cooperarea ca "unul dintre cele mai de succes programe de dezvoltare auto".
Ford Motor Company va produce un motor diesel de 2,2 litri pentru vehiculele comerciale, respectiv modelul Transit, iar PSA Peugeot Citroën pentru linia sa LCV (Boxer si Jumper). Vor fi produse si motoare usoare si medii la fabrica Ford de la Dagenham, cu un ritm de 200.000 unitati pe an.

 

www.ford.com

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *