Stiri si noutati

Grupul aeronautic Boeing anunta o pierdere neta de 160 milioane dolari in al doilea trimestru

“”>Grupul american de aeronautica si aparare Boeing a anuntat miercuri o pierdere neta de 160 milioane dolari in al doilea trimestru din 2006, care este legata de cheltuielile de peste un miliard de dolari pentru solutionarea unei anchete federale si de unele intarzieri, informeaza France Presse.
In al doilea trimestru din acest an, cifra de afaceri a progresat cu 2 la suta la 14,99 miliarde dolari, a precizat Boeing intr-un comunicat.
‘Perspectivele Boeing se intaresc pe fondul unei cereri sustinute de avioane civile, al cresterii constante, desi modeste, a activitatii in domeniul apararii si al eforturilor de crestere a productivitatii’, a declarat presedintele-director general al Boeing, Jim McNerney.
In cadrul tranzactiilor electronice de pre-sesiune de la bursa din New York actiunile Boeing au scazut cu 1,19 la suta, adica 82,75 dolari, dupa anuntarea acestor rezultate.
Grupul a reafirmat ca in continuare conteaza pe livrarea a aproximativ 395 de aparate de zbor comerciale anul acesta, ceea ce inseamna cu 36 la suta mai mult decat in 2005. Pentru 2007 previziunea este de 440 – 445 de livrari, a mentionat compania.
Potrivit site-ului de pe internet al grupului, consultat de AFP, Boeing a inregistrat 510 comenzi de avioane civile pentru anul 2006.
Pentru primul semestru, Boeing afiseaza un venit net de 532 milioane dolari, in scadere cu 52 la suta fata de acum un an, pentru o cifra de afaceri de 29,25 miliarde dolari (plus 7 la suta).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *