Stiri si noutati

Grupul Rompetrol a achizitionat pachetul majoritar al companiei Dyneff Franta

Grupul Rompetrol a achizitionat intregul pachet de actiuni al grupului Dyneff, cu sediul in Franta si al societatilor afiliate, a anuntat, joi, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.
Pretul si termenii acestei tranzactii nu au fost dezvaluite deoarece tranzactia urmeaza sa se finalizeze in primul trimestrul 2006.
"Pretul de achizitie va fi facut public in primul trimestru 2006. Este o prevedere contractuala. La finalizarea propriu-zisa a tranzactiei, dupa transferul de actiuni, voi spune si pretul, pe care puteti sa vi-l imaginati si singuri", a precizat Dinu Patriciu, subliniind ca este vorba de o finantare directa a tranzactiei, asigurata in mare parte de Banca Societe Generale.
Aceasta achizitie, prima din Romania pe piata europeana, va duce la o dublare a cifrei de afaceri a grupului Rompetrol, ce va ajunge la 5 miliarde dolari in 2005, la dublarea capacitatii de depozitare, la o crestere cu peste 70 la suta a numarului de statii, la o crestere a profitului operational cu 20-25 la suta si a rezultatului net cu 10-12 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *