Stiri si noutati

In 2006, 16500 de subventii pentru innoirea parcului national auto

“”>Programul de stimulare a innoirii Parcului national auto prevede, pentru acest an, inlocuirea unui numar de 16.500 de autoturisme cu o vechime mai mare de 12 ani de la data fabricatiei, cu autoturisme noi, aliniate standardelor europene in domeniul poluarii aerului si emisiei de gaze de esapament, informeaza Administratia Fondului de Mediu.
Obiectivele acestui program vizeaza diminuarea poluarii aerului ambiental din marile aglomerari urbane prin scoaterea din uz a autoturismelor care nu respecta standardele nationale si europene in domeniu. Intrucat mai mult de 50 la suta din Parcul national auto are o vechime mai mare de 12 ani, iar indicele de mobilitate este foarte redus, acesta masura va avea un efect benefic asupra calitatii aerului.
De asemenea, programul urmareste cresterea accesibilitatii la cumpararea de autoturisme noi de catre toate categoriile sociale.
Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu s-a intrunit vineri pentru a analiza dosarele depuse de producatorii, importatorii de masini si distribuitorii acestora care s-au inscris in Programul de stimulare a innoirii Parcului national auto din acest an.
Tot in aceeasi sedinta s-a stabilit si suma alocata pentru fiecare producator in parte prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata. Lista producatorilor, inportatorilor autorizati de autoturisme si distribuitorii autorizati ai acestora se gaseste pe site-ul www.afm.ro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *