Stiri si noutati

Intalnire intre ministrul agriculturii Gheorghe Flutur si omologul sau din Germania

"Investitorii germani s-au aratat interesati de sectorul zootehnic din Romania, in special pe zona de procesare a carnii si laptelui, dar si in sectorul de producere a biomasei", a declarat pentru ROMPRES ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat ca in acest sector, al biomasei, exista strategii noi si in Germania, intentiile partenerilor germani fiind de a aplica noile tehnologii in Romania pentru obtinerea din rapita si porumb a bio-dieselui si a bio-etanolului.

Potrivit ministrului agriculturii, gripa aviara a fost un alt subiect discutat cu oficialul german, acesta apreciind eforturile Romaniei de limitare a extinderii virusului.

"Ministrul agriculturii din Germania va fi prezent in a doua parte a lunii ianuarie in Romania, impreuna cu experti germani in combaterea gripei aviare, pentru a discuta mai multe aspecte legate de limitarea raspandirii acestui virus", a spus Flutur.

In acest scop se va crea un grup comun de lucru la care vor fi invitati sa participe si reprezentanti din Ucraina, Moldova si Bulgaria.

Totodata, ministrul roman al agriculturii va participa in data de 12 ianuarie la Berlin, la "Saptamana Verde" cel mai mare targ de agricultura din Germania, Romania fiind prezenta cu un stand national.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *