Stiri si noutati

Intel va investi un miliard de dolari in India

Grupul Intel Corp, cel mai mare producator mondial de semiconductori, intentioneaza sa investeasca peste un miliard de dolari in India, pentru a-si consolida activitatile de cercetare -dezvoltare din aceasta tara si a sprijini noi initiative din domeniul telecomunicatiilor si tehnologiilor de varf, a anuntat luni presedintele grupului Intel, Craig Barrett, citat de Reuters.
Intel, cel mai mare producator mondial de semiconductori, are deja un centru de dezvoltare in Bangalore, varianta indiana a Silicon Valley, care se ocupa cu designul si dezvoltarea de programe software destinate special computerelor care utilizeaza chipurile Intel din gama high-end.
"Ne vom extinde operatiunile locale, vom creste investitiile de venture capital si vom colabora cu autoritatile guvernamentale si industria indiana de IT", a declarat presei Craig Barrett. Cu prilejul celei de a saptea sa vizita in India, presedintele grupului Intel a precizat ca in urmatorii cinci ani urmeaza sa fie investiti aproximativ 800 milioane dolari pentru extinderea centrului de cercetare- dezvoltare de la Bangalore. Inaugurat in anul 1998, acest centru Intel are in prezent 2.800 de angajati. In plus, Intel va crea un fond de investitii de 250 milioane dolari pentru sprijinirea noilor companii indiene din domeniul comunicatiilor mobile, aplicatiilor broadband si e-commerce.
De asemenea, Barrett a dezvaluit ca Intel porta discutii cu guvernul indian in legatura cu posibilitatea construirii unei facilitati de productie a microprocesoarelor in India, insa pana in prezent nu s-a ajuns la nici o decizie. Rivalul Advanced Micro Devices Inc. (AMD) a reusit sa incheie un important acord cu consortiul SemIndia pentru a-i furniza tehnologia necesara pentru constructia in India a unei facilitati de productie a microprocesoarelor, proiect evaluat la trei miliarde dolari. Cu toate acestea, Barrett a precizat ca, daca Intel va decide sa construiasca o uzina in India, va fi vorba de o facilitate de productie detinuta in intregime de Intel.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *