Stiri si noutati

Investitii de 30 milioane dolari la Petromidia

Rafinaria Petromidia, apartinand grupului Rompetrol, a finalizat, in octombrie, lucrarile la 24 de proiecte de modernizare, in valoare de 30 milioane dolari, au anuntat, vineri, reprezentanti ai companiei, intr-o conferinta de presa.
Aceste lucrari permit cresterea capacitatii de productie a rafinariei cu 400.000 de tone pe an (zece la suta), de la 3,6 milioane tone la patru milioane tone pe an, potrivit precizarilor facute de Cosmin Cocean, director Rominserv. De asemenea, cele 400.000 tone vor aduce la bugetul statului 100 milioane lei noi in plus din taxe. Pana in 2007, conducerea rafinariei are in vederea cresterea capacitatii de rafinare la 5 milioane tone, cantitatea suplimentara de carburanti ce va fi produsa urmand sa fie exportata.
Investitiile realizate la Rompetrol Rafinare vor asigura alinierea la noile norme europene privind producerea de carburanti fara sulf, din 2007.
La proiectele de modernizare au participat 42 de societati, din care sase din Belgia, Germania, Olanda, Israel si Austria, cu 3.000 de angajati.
Rompetrol Rafinare mai are in vedere finalizarea, pana in 2007, a unei fabrici de hidrogen, investitie in valoare de 45 milioane dolari, demarata in ianuarie 2005, a unei noi instalatii de biodiesel, investitie de noua milioane dolari inceputa in martie 2005 si care va fi finalizata in decembrie 2006, a unei instalatii de brichetare cocs de petrol, investitie de 12 milioane dolari, inceputa in octombrie 2004, ce va fi incheiata in august 2006.
"La sfarsitul lui 2007 rafinaria va fi cea mai moderna din aceasta parte a Europei si va produce numai carburanti fara sulf si cu norme stricte de protectie a mediului", au subliniat reprezentantii companiei.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *