Stiri si noutati

Investitiile au crescut cu 10,9 la suta, in primul trimestru al anului

“”>Investitiile realizate in economia nationala au crescut, in primul trimestru al anului, cu 10,9 la suta fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
Dintre acestea investitiile in lucrari de constructii noi s-au majorat cu 23 la suta si au fost realizate cu precadere in energie electrica si termica, gaze si apa, intermedieri financiare, tranzactii imobiliare, inchirieri si activitati prestate intreprinderilor, in industria constructiilor metalice si a produselor din metal.
Investitiile in utilaje si mijloace de transport au crescut cu trei la suta, in special in industria alimentara si a bauturilor, transport, depozitare si comunicatii, comert, repararea autovehiculelor, a bunurilor de uz personal si gospodaresc.
In industria prelucratoare au fost investite circa 33,4 la suta din fonduri, 19 la suta, in constructii, 10,9 la suta in energia electrica, termica, apa si gaze.
In perioada mentionata au fost eliberate pentru cladiri rezidentiale peste 10.000 autorizatii de construire, in crestere cu 3,2 la suta fata de perioada similara a anului trecut.
Un numar de 4.924 locuinte au fost finalizate, peste 90 la suta dintre acestea fiind realizate din fondurile populatiei. Cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in regiunea Bucuresti- Ilfov (22 la suta din total), regiunile Muntenia Sud si regiunea de Sud Est (cate 14 la suta).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *