Stiri si noutati

Investitiile in actiunile cele mai lichide de la BVB au adus randamente de aproape 40 la suta in ultimele 12 luni

“”>Cel mai profitabil plasament financiar in ultimele 12 luni a fost investitia in actiunile cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu un randament mediu de 39,03 la suta, potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest.
Investitia in obligatiuni corporative ar fi adus in perioada analizata un randament anual de 15 la suta, obligatiunile municipale – 14 la suta, iar depozitele bancare pe 12 luni – 10 la suta. In prezent, dobanda medie la depozitele in lei pe 12 luni este de 8,8 la suta, iar la cele in euro de 3,15 la suta.
Investitiile in fondurile mutuale au avut in perioada analizata un randament mediu de 6,97 la suta. Cei care si-au transformat leii in dolari, in urma cu un an de zile, au inregistrat un castig de 1,38 la suta, iar cei care si-au pastrat economiile in euro au inregistrat o apreciere de 3,78 la suta.
Cei care au plasat bani pe piata RASDAQ au inregistrat in ultimele 12 luni un randament mediu de 11,13 la suta, masurat de evolutia indicelui compozit RASDAQ.
Rata inflatiei in ultimele 12 luni a fost de 6,2 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *