Stiri si noutati

Investitiile sud-coreene in Rom?nia au ajuns la 300 milioane dolari, la sf?rsitul lunii august

Balanta comerciala dintre Coreea de Sud si Romania continua sa fie dezechilibrata, iar investitiile romanesti in Coreea sunt aproape inexistente, au declarat, vineri, oficiali sud-coreeni, cu ocazia unei misiuni, la Bucuresti, a Asociatiei de Comert International a Coreei /KITA/, condusa de Jae-Chul Kim, presedintele organizatiei.
Prezent la intalnirea cu oameni de afaceri romani, ambasadorul Coreei de Sud la Bucuresti, Kim Dac-Suk, a anuntat ca, in primele sase luni din 2005, schimburile comerciale bilaterale au atins 4 milioane dolari, fiind in crestere fata de aceeasi perioada din 2004, si si-a exprimat speranta intr-o dinamizare a legaturilor economice dintre Romania si Coreea de Sud.
Directorul general al Asociatiei Nationale a Importatorilor si Exportatorilor din Romania, Mihai Ionescu, a aratat ca doar 10 miliarde de dolari este valoarea importurilor si exporturilor romanesti din alte zone ale lumii decat cele din Uniunea European, exprimandu-si nemultumirea in ce priveste exporturile Romaniei pe piata sud-coreeana.
”Suntem nemultumiti ca exportam foarte putin in Coreea de Sud. Am vrea ca Romania sa fie cunoscuta pe piata sud-coreeana nu doar prin fierul vechi pe care il exporta, ci si prin produse industriale, tehnica IT, produse agricole”, a spus Mihai Ionescu.
KITA reuneste aproape 80.000 de companii sud-coreene si este o organizatie non-profit care urmareste stimularea comertului bilateral si a investitiilor.
Misiunea KITA in Romania este parte a unui turneu est-european care a mai inclus Rusia ti Serbia si Muntenegru.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *