Stiri si noutati

Investitorii italieni vor avea noi oportunitati de a deschide afaceri in Rom?nia

Investitorii italieni vor avea noi oportunitati de a deschide afaceri in Romania in domeniile productiei alimentare, mobilei, textilelor si telecomunicatiilor, a declarat miercuri, la Roma, premierul Calin Popescu-Tariceanu, la finalul intalnirii cu reprezentantii unor organizatii patronale italiene, informeaza un comunicat transmis Agentiei Rompres de Biroul de presa al Guvernului.
Premierul Tariceanu a aratat ca discutiile cu reprezentantul organizatiei patronale CONFINDUSTRIA, Luca di Montezzemolo, si cu presedintele asociatiei intreprinzatorilor italieni in Romania UNIMPRESA, Marco Tempestini, s-au axat pe posibilitatile de extindere a prezentei firmelor italiene in tara noastra si pe cooperarea in domeniul industrial.
"Avem numeroase puncte in comun. Am constat cu mare placere dorinta industriasilor italieni de a veni sa dezvolte afaceri in Romania", a declarat seful Executivului, care a stabilit cu oamenii de afaceri italieni si organizarea in perioada urmatoare a unor intalniri intre reprezentantii patronatelor din Italia si din Romania pentru a evalua si dezvolta o serie de proiecte comune.
Primul-ministru a aratat ca oportunitati pentru investitorii italieni sunt mai ales in domeniul agroalimentar, avand in vedere, pe de o parte, potentialul agricol existent in Romania iar, pe de alta parte, faptul ca in momentul de fata aproximativ 80% din produsele alimentare vandute pe piata romaneasca sunt de import, mentioneaza comunicatul citat.
Un alt domeniu important in care investitorii italieni pot dezvolta afaceri este, potrivit premierului, cel al mobilei. "?i in Italia este o revenire a acestui sector. Ei au o mare experienta industriala atat in producerea mobilei, cat si in producerea utilajelor. Romania este o tara care are materie prima si multe intreprinderi cu potential. Cred ca in viitorul apropiat se va putea inregistra o prezenta importanta in acest domeniu, benefica ambelor parti", a spus seful Guvernului.
Discutiile premierului cu reprezentantii organizatiilor patronale italiene au vizat, de asemenea, alte domenii in care sunt posibilitati de dezvoltare: domeniile financiar-bancar, al telecomunicatiilor, cu accent pe securizarea frontierelor, precizeaza sursa citata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *