Stiri si noutati

Koch Industries va prelua Georgia-Pacific pentru 13,2 miliarde dolari

Compania americana din industria lemnului si hartiei Georgia-Pacific Corp. a convenit, duminica, ca sa fie preluat de conglomeratul Koch Industries Inc. pentru suma de 13,2 miliarde dolari, informeaza Reuters.
Koch va plati 48 de dolari pentru fiecare actiune Georgia-Pacific, o prima de 39 de procente comparativ cu valoarea inregistrata de actiunile Georgia-Pacific la inchiderea sedintei de vineri seara. Pretul final al tranzactiei, care include si toate datoriile Georgia-Pacific, se ridica la 21 miliarde dolari.
Cunoscuta pentru servetelele de hartie marca Brawny, compania Georgia-Pacific a apreciat ca renuntand la obligatiile unei companii publice si devenind o subsidiara a grupului Koch ii va permite sa-si sporeasca eficienta. Koch Industries este un conglomerat cu activitati in diverse domenii precum: petrolul si gazul natural, celuloza si hartia, asfaltul, chimicalele si ingrasamintele. Georgia-Pacific are o cifra anuala de afaceri de aproximativ 20 miliarde dolari si 55.000 de angajati in peste 30 de tari din America de Nord si Europa. La randul sau, Koch are o cifra de afaceri anuala de 60 miliarde dolari, cu aproximativ 30.000 de angajati in 50 de tari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *