Stiri si noutati

Magyar Telekom cumpara Orbitel, din Bulgaria

Magyar Telekom, cel mai mare operator de telecomunicatii al Ungariei, a semnat, miercuri, un acord de achizitionare a companiei bulgare Orbitel, furnizor de telecomunicatii ?next generation? si servicii internet, informeaza AP.
Orbitel a inregistrat profituri de 9,3 milioane de euro (10,7 milioane de dolari), in anul trecut.
Magyar Telekom, companie apartinand Deutsche Telekom AG, plateste opt milioane de euro (9,5 milioane de dolari) cash si urmeaza a investi alte sapte milioane de dolari (8,2 milioane de euro) in dezvoltarea achizitiei bulgare.
Compania ungara este deja o prezenta puternica in Balcani, prin investitiile din Macedonia si Muntenegru, urmand a se extinde si in alte tari din regiune. "Piata ungara nu mai ofera oportunitati de crestere, asa ca am ales sa intram pe piata internationala", a declarat directorul executiv al companiei, Elek Straub.
Magyar Telekom intentioneaza sa intre pe piata rezidentiala romaneasca prin firma Combridge, avand in vedere si extinderea in Ucraina si Serbia, in aceasta din urma fiind proiectata privatizare a doua companii de telecomunicatii de stat, in viitorul apropiat.
In perioada august-septembrie 2005, numarul de linii telefonice fixe din Ungaria a scazut cu 15.000 de unitati pana la 3,420 milioane, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Telecomunicatii din Ungaria (NHH).
Daca la sfarsitul lunii august erau 34,08 linii telefonice fixe la fiecare 100 de locuitori, la sfarsitul lunii urmatoare numarul a scazut la 33,93 linii telefonice fixe la fiecare 100 de locuitori, in scadere comparativ cu 35,33 linii la sfarsitul lunii septembrie 2004.
Potrivit cifrelor prezentate de primii cinci furnizori de servicii de telefonie fixa din Ungaria, firmele Emitel, Hungarotel, Magyar Telekom, Monortel si Invitel, in primele noua luni ale acestui an, numarul de linii telefonice fixe din Ungaria a scazut cu 144.000 unitati, iar pe ansamblul ultimelor 12 luni (septembrie 2005-septembrie 2004), scaderea a fost de 148.000 unitati.
La nivelul intregii populatii, la sfarsitul lunii septembrie 2005 aproximativ 68 de procente din gospodariile din Ungaria aveau un telefon traditional, comparativ cu 68,6 procente la sfarsitul lunii precedente.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *