Stiri si noutati

Michelin a inaugurat o uzina de anvelope in Ungaria

Producatorul francez de anvelope Michelin SA a inaugurat, joi, o noua facilitate de productie in orasul Nyiregyhaza din Nord-Estul Ungariei, informeaza MTI.
Compania franceza a investit aproximativ 14,5 miliarde forinti (58,3 milioane euro) in noua uzina, care se estimeaza ca va produce aproximativ 800.000 de anvelope pe an si va avea 217 angajati. La inaugurarea noii uzine, la care au participat si ministrul ungar al Economiei si Transporturilor, Janos Koka si omologul sau de la Finante, Janos Veres, directorul executiv al Michelin Hungary, Joel Pouget a anuntat ca firmele ungare vor reprezenta aproximativ 20 de procente din furnizorii noii facilitati de productie.
In urma cu aproximativ un deceniu, in anul 1996, Michelin a intrat pe piata ungara prin cumpararea uzinei de anvelope Taurus din Nyiregyhaza, uzina care producea anvelope destinate special utilajelor agricole. Din 2002 Ungaria este centrul regional pentru Europa Centrala si de Est al companiei franceze. Michelin are facilitati de productie in 75 de tari din intrega lume si controleaza 20,1 la suta din piata mondiala a anvelopelor.
Potrivit cifrelor oficiale, la sfarsitul lui 2004 pe piata ungara activau aproximativ 350 de firme franceze cu investitii cumulate de trei miliarde euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *