Stiri si noutati

Ministerul Transporturilor a elaborat o strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere si feroviare

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a elaborat o strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere si feroviare, pentru aplicarea careia va contracta in 2006 credite in valoare de aproximativ 1,8 miliarde de euro, a anuntat, luni, ministrul Gheorghe Dobre, dupa sedinta Biroului Permanent National al Partidului Democrat (PD).
Dupa cum a afirmat presedintele PD, Emil Boc, dezvoltarea infrastructurii este una dintre prioritatile anului 2006, ceea ce inseamna ca o atentie deosebita va fi acordata constructiei si reabilitarii infrastructurii rutiere si feroviare, dar si a infrastructurii in domeniul mediului si al educatiei (construirea de scoli si campusuri scolare).
Potrivit ministrului transporturilor, aproximativ 140 km de autostrada se vor afla in diverse stadii de executie anul viitor. Printre acestea se numara si Autostrada Transilvania, contractul cu firma Bechtel fiind in ultimul stadiu al negocierii. Se va lucra pe tronsonul Drajna-Cernavoda si pe centurile ocolitoare ale oraselor Arad, Timisoara, Pitesti, Sibiu, Craiova.
Totodata, aproximativ 400 km de drum feroviar vor fi reabilitati, printre care se numara si calea ferata Bucuresti-Constanta.
Ca o noutate pentru Romania, de la inceputul anului viitor pe ruta Bucuresti – Curtici TIR-urile vor fi transportate pe tren, fara ca aceasta masura sa fie, insa, obligatorie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *