Stiri si noutati

Mittal isi mentine pozitia

Lakshmi Mittal, patronul liderului mondial in productia de otel, Mittal Steel, a confirmat intentia companiei indiene de a nu majora oferta de 18,6 miliarde de euro pentru achizitia numarului doi mondial, grupul european Arcelor, potrivit unui interviu acordat saptamanalului german Der Spiegel, citat de AFP.
‘Noi suntem convinsi ca am prezentat o oferta buna si nu intentionam sa o modificam ‘,a spus Mittal.
Acesta a precizat ca prin simpla anuntare a acestei sume, Grupul Mittal a crescut valoarea Arcelor cu circa sapte miliarde de euro.

Lakshmi Mittal s-a declarat, totodata, pregatit sa discute in orice moment cu directorul executiv Arcelor, Guy Dolle, deoarece prefera o ‘preluarea amicala’, dar a anuntat ca pana acum nu a primit nici un raspuns.
Mittal a spus ca nu-si inchipuie ca Luxemburgul, principalul actionar al grupului Arcelor, poate impune o lege prin care sa se opuna proiectului sau.
Arcelor, grup siderurgic franco-hispano-luxemburghez bazat in Luxemburg, este amenintat de circa doua luni de o oferta de preluare ostila, din partea Mittal Steel, detinut de omul de afaceri indian Lakshmi Mittal.

rupul Arcelor a luat fiinta in 2002, prin fuziunea firmelor Usinor SA (Franta), Arbed SA (Luxembourg) si Aceralia Siderurgica SA (Spania). In prezent, grupul european este al doilea producator mondial de otel, cu o cifra de afaceri care anul trecut s-a ridicat la 32 miliarde euro. Omul de afaceri spaniol Jose Maria Aristrain este al doilea mare actionar la Arcelor cu 3,5 la suta din actiuni, in urma autoritatilor statului Luxemburg cu o participatie de 5,6 procente.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *