Stiri si noutati

Modernizarea DN 21 costa peste 7,4 milioane euro

Amenajarea intersectiei din zona Dragalina – din apropierea Autostrazii Soarelui, care urmeaza sa fie finalizata in jurul datei de 16 august, face parte dintr-un contract de modernizare a DN 21 in valoare de peste 7,4 milioane euro, au declarat joi pentru Rompres surse oficiale din Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului /MTCT/.

Lucrarea vizeaza descongestionarea traficului in zona, mult ingreunat de afluxul mare de turisti spre litoral. Principala cauza a ambuteiajelor din zona este, conform MTCT, proasta amenajare a intersectiei pe ambele sensuri de mers.

Amenajarea intersectiei a DN 21(Braila – Slobozia) cu DN 3A (Lehliu Gara – Fetesti) face parte din contractul pentru reabilitarea DN 21 km 105 + 439 – km. 129 + 602, semnat in luna noiembrie 2004, cu finantare din fonduri PHARE in valoare de 7,41 milioane euro. Acest contract a fost castigat de firmele Romstrade si Max Bögl. In cadrul contractului era prevazuta si amenajarea acestei intersectii cu termen de finalizare a intregului tronson in august 2006.

Lucrarile vor viza prelungirea benzii de preselectie, deja existente, cu circa 100 de metri (directia de mers dinspre Autostrada A2 – Autostrada Soarelui spre Constanta) si prin crearea unei noi benzi de preselectie tot pe circa 100 de metri (directia de mers dinspre Constanta spre Autostrada A2).

Ministrul Gheorghe Dobre a declarat marti unui post de televiziune ca amenajarea acestei intersectii se va finaliza in aproximativ doua saptamani, pentru a se descongestiona astfel traficul spre si dinspre litoral.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *