Stiri si noutati

MOL a lansat in Rom?nia noua gama de benzina Euro 5 – EVO

Compania MOL a lansat in Romania noua gama de carburanti EVO, care reduc in mare masura poluarea, prin alinierea la standardele Euro 5.
Ne asteptam la volume de vanzari de aproximativ 500 metri cubi pe luna, au declarat reprezentanti ai companiei.
”MOL are o cifra de afaceri de 300 milioane euro si a inregistrat o crestere cu 80 la suta a vanzarilor si 50 la suta a retelei”, a precizat directorul executiv al CEO MOL Romania, Karoly Robak.
Noii carburanti, care se vor gasi pentru inceput doar in 62 dintre benzinariile MOL, sunt preparati combinand unele componente de amestec cu aditivi de ultima generatie, care previn atat formarea depunerilor in camera de ardere si pe supapele de admisie, cat si coroziunea si aparitia gumelor.
Continutul de benzen al benzinei EVO este sub 35 la suta, iar cel de olefine nu atinge 1 la suta. Datorita continutului de sulf de sub 10 ppm, aceasta benzina imbunatateste performantele catalizatorului.
Motorina EVO, preparata cu aditivi de ultima generatie, a fost creata pentru a satisface motoarele cele mai moderne, constituind insa un carburant potrivit si pentru motoarele Diesel mai vechi sau turbo mai recente, motorina care se adapteaza dupa sezon. Ea ofera performante ridicate si pe timpul verii.
Cu o retea de peste 100 de benzinarii in functiune, MOL detine 12 la suta din piata carburantilor din Romania. Compania este prezenta in Romania din 1995, iar pana in prezent a investit peste 150 de milioane euro./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *