Stiri si noutati

NBG a v?ndut Atlantic Bank pentru 400 milioane dolari

Grupul bancar elen National Bank of Greece (NBG) a anuntat, marti, ca a ajuns la un acord privind vanzarea diviziei sale din New York, Atlantic Bank, catre grupul bancar american Community Bancorp Inc., pentru 400 milioane dolari in numerar, informeaza AP.
NBG, cea mai mare banca din Grecia in termeni de active, a precizat ca vanzarea Atlantic Bank face parte din strategia sa pe termen lung de a se concentra pe pietele cu o rata de crestere ridicata, cum sunt cele din Europa de Sud-Est, pentru a asigura astfel un nivel inalt de profitabilitate pentru actionarii sai. Banca elena a precizat ca sumele rezultate din vanzarea Atlantic Bank vor fi utilizati pentru a finanta noi achizitii in Europa de Sud-Est.
Desi Atlantic Bank a fost profitabila in ultimii ani, rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) atinsa de aceasta divizie a fost mai mica comparativ cu intregul grup National Bank Group. Banca elena are peste 600 de oficii bancare in Grecia si alte 230 in restul Balcanilor.
National Bank of Greece, care detine deja Banca Romaneasca, este unul din competitorii care si-a manifestat interesul ferm atat pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, cat si a Casei de Economii si Consemnatiuni.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *