Stiri si noutati

Noi reglementari in privinta modului de calcul al impozitului pe venituri realizate din dividende

“”>Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a facut publice reglementarile care vizeaza calculul impozitului pentru veniturile realizate din dividende, aferente exercitiului financiar al anului 2005, informeaza ANAF.
In cazul in care dividendele sunt distribuite actionarilor sau asociatilor persoane fizice, impozitul se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 16 la suta din suma acestor dividende, iar obligatia calculari si retinerii impozitului revine persoanelor juridice odata cu plata dividendelor catre actionari sau asociati.
In cazul in care dividendele sunt distribuite actionarilor sau asociatilor persoane juridice, impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 10 la suta asupra dividendului brut platit catre persoana juridica romana.
Aceste solutii pot fi gasite pe http://anaf.mfinate.ro, domeniul Asistenta contribuabili/Intrebari frecvente/Impozit pe profit sau Impozit pe venit.
Totodata, informatiile privind problematica fiscala pot fi obtinute de la Centrul unic de asistenta, la urmatorul numar de telefon cu tarif normal: 031.403.91.60.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *